Fraudarea alegerilor (2)

2009/12/14

Renumărarea voturilor nule nu va face nimic altceva decât să reconfirme faptul că Traian Băsescu este ales corect şi cinstit, susţine Gheorghe Ştefan, liderul de la Neamţ a Partidului Democrat Liberal. El a afirmat că actuala procedură, declanşată în urma sesizărilor făcute de Partidul Social Democrat va demonstra cum stau lucrurile cu adevărat.
Corect, numai că frauda masivă (dacă s-a făcut) nu a fost prin anularea voturilor. Ea s-a bazat pe voturile în secţiile speciale. De aceea nu este de mirare că nici PDL-ul şi nici Traian Băsescu nu sunt speriaţi de renumărarea voturilor anulate. Probabil că dacă se punea problema listelor speciale, altfel stăteau lucrurile.

Oficial, în judeţul Neamţ au votat, pe listele speciale, 19.997 alegători. Adică aproape 20.000 de oameni s-au “vânzolit”, de colo colo, prin tot judeţul, de la un obiectiv turistic la altul. O cifră banală, aş putea spune. Ceva normal. La urma urmei suntem un judeţ cu potenţial turistic, nu-i aşa? Aici ar fi însă două observaţii. În primul rând ar fi fost normal (şi logic, totodată) ca numărul voturilor pe listele speciale să fie semnificativ mai mare în secţiile din apropierea obiectivelor turistice. Ori acest lucru nu este aşa. În al doilea rând, dacă ţinem cont de prezenţa la urne (unul din doi alegători a votat), ar rezulta că de fapt s-au perindat peste 40.000 de “turişti” prin judeţul Neamţ. Într-o singură zi.
Înspăimântat de aşa val de turişti care au dat buluc să ne viziteze judeţul (sau neamurile şi rudele), am vrut să aflu şi versiunea “oficială”, statistică. Iată ce am găsit: în perioada 1 ianuarie – 31 mai 2009, în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare turistică sosirile au totalizat 46.538 persoane. Adică, cum s-ar zice, cinci luni de zile n-au adus atâţia turişti cât a adus ziua votului…

0 VoturiVotează!

Tags: , , , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *